tiistai 3. joulukuuta 2013

Advent calendar door number three - DIY - 3D paper snowflake

Oi oi, nyt on jo kolmas päivä joulukuuta :o oooh, kohta onki jo sitten jouluaatto :3 Kaikki ovat tällä hetkellä, ainakin suurin osa, tohinoissaan ja innoissaan joulusta, joten ovat alkaneet sisustella huoneitaan jouluisemmaksi. Tänään joulukalenterin luukusta siis aukeaa jotain jouluista sistustusta- kolmiulotteinen lumihiutale. Toivottavasti tykkätte! :)

Haluatko tälläisen huoneeseesi roikkumaan johonki? Katso alempana ohjeet miten tämä erittäin yksinkertainen ja kaunis koriste tehdään!

Tarvitset: sakset, teippiä, nitojan, kuusi A4-kokoista paperia, mahdollisesti siimaa

Aloita taittamalla paperi tasaisesti niin, että muodostuu suorakolmio (?) 

 Leikkaa ylimääräinen osa pois

 Taita paperi vielä kerran, että saat pienemmän kolmion

Aseta paperin taitettu puoli (ei aukinainen) ja leikkaa siitä neljä viivaa allekkain. MUISTA ETTÄ ÄLÄ KUITENKAAN LEIKKAA LOPPUUN VASTI, VAAN JÄTÄ MUUTAMA MILLI VÄLIIN

Avaa paperisi kokonaan. Sen kuuluisi näyttää nyt tältä. 

Aloita keskimmäisesti ja taita sen kulmat toistensa päälle. 

Teippaa se kiinni. 

 Käännä paperisi ja tee samallainen toiselle puolelle

Tältä sen kuuluisi näyttää nyt. Käännä paperi uudestaan, ja toista tämä niin kauan kunnes olet päässyt loppuun asti. MUISTA AINA KÄÄNTÄÄ PAPERI JOKA KERTA 

Tältä näyttää ensimmäinen osa. Tämän jälkeen tee loput viisi osaa samalla tavalla

Asettele kaikki kuusi 'sakaraa', vaikka riviin tällä tavalla, näin päin eli uloimmat taitokset tavallaan tekevät jonon  keskenään.

 Yhdistä kaikki paperit, niiden päistä. Pidä kovasti kiinni sillä ne saattavat karkailla aika helposti varsinkin niitatessa.

 Niittaa siis kaikki kiinnit toisiinsa. (Tästä oli erittäin vaikea saada selkeää kuvaa koska toinen käsi piti kiinni papereista ja toinen nitojasta..)

Nyt niittaa sakarat toisiinsa. Sileät kohdat vastakkain ja niitti keskelle.

Tältä pitäisi näyttää valmis työsi! :) Toivottavasti onnistuit. Jos jokin kohta jäi epäselväksi, kysy ihmeessä niin yritän selittää asian tarkemmin.

3 kommenttia:

  1. Sul on kiva banneri :3. Ja tosi magee ja selkee ohje! Hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja hei tosi kiva kuula, että ohje on selkee, ku ite ku tälläi jälkeepäin luen nii en nyt oo ihan varma ymmärtääkö siitä kukaan.. :D

      Poista
  2. sinut on haastettu! :)http://ei-niin-erillainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista